WBF steunt al verschillende jaren de ABBA Embrace Foundation. Hun slogan is Love in Action. Dat is wat ze doen. In gehoorzaamheid aan God doen ze alles met liefde en door liefde. Omdat ze Gods liefde willen verspreiden onder de mensen in Afrika!

Ze tonen hun liefde in de verschillende initiatieven die ze hebben. En ze gebruiken alle initiatieven in hun bediening. In totaal hebben ze acht initiatieven. Hieronder hebben we ze allemaal voor je samengevat. We hebben geprobeerd het kort en krachtig te houden, wat moeilijk was, want ze doen zulke geweldige dingen dat we niet wilden dat je er iets van zou missen. 😉

  • ABBA FARMS: “Heb de mensen lief, beheer het land”, zo wil ABBA investeren in lokale gemeenschappen. Ze zetten volledig functionele en commerciële boerderijen op die zich richten op producten van hoge kwaliteit en het garanderen van voedselzekerheid. Naast opleiding richt de boerderij zich op het bieden van mentorschap, infrastructuur en nog veel meer! Momenteel ondersteunt ABBA farms twee boerderijen. Eén in Zambia en één in Zimbabwe. Leuk feitje: WBF heeft een deel van het opleidingscentrum in Zimbabwe gefinancierd, met een sterke focus op het opstarten van een pecanboomkwekerij. In het trainingscentrum leren kleine boeren hoe ze beter voor hun land kunnen zorgen, hoe ze moeten budgetteren, de beste timing voor planten en oogsten en nog veel meer landbouwkennis, maar ook training in Bijbelse structuren om het gezinsleven “beter” te doen, de financiën te beheren, enz.
  • ABBA Gardens: Wat doe je als er een voedseltekort is in je land? ABBA is een tuininitiatief gestart om meer voedselzekerheid te bieden in Zuid-Afrika. Het begon met een paar huistuinen en is uitgegroeid tot 3.000 huistuinen en meer dan 20 grote gemeenschapstuinen. Het resultaat? Veel vers fruit en groenten voor behoeftige gezinnen in de buurt van de ABBA-tuinen. En dat is nog niet alles! Het laat ook Gods goedheid en zorg zien, want jij plant het zaadje en geeft het water, maar het ontkiemen en groeien gebeurt door Hem. Veel mensen hebben zich dat gerealiseerd en zijn Hem gaan zoeken. Dit ziet ABBA in de opkomst bij de plaatselijke kerken die de tuinen en de distributie van het voedsel ondersteunen.
  • ABBA Urban Chickens: Dit initiatief sluit aan bij de ABBA tuinen. Dit initiatief wil hoop bieden aan de hopelozen. Je vraagt je misschien af hoe? Nou, deze levende dieren geven mensen een reden om wakker te worden, iets om voor te zorgen. Want als je op het armste continent ter wereld leeft, moet je een reden hebben om wakker te worden, anders ‘lijd je gewoon nog een dag’. Daarnaast leveren kippen ook eieren en vlees.
  • ABBA Water: Water is leven! Zonder water zouden de meeste dingen in het leven niet mogelijk zijn. ABBA ondersteunt gemeenschappen bij het lokaliseren en boren van ondergrondse putten. Ze helpen ook bij het testen van het water, om zo menselijke consumptie te garanderen.
  • ABBA Bakeries: Een van de nieuwste initiatieven van ABBA. Ze bouwt containers om tot volledig functionele bakkerijen en heeft vier fulltime bakkers in dienst. ‘BUY A BREAD FORWARD’ is een van hun campagnes. Dankzij donaties kan ABBA de helft van hun dagelijkse voorraad aan behoeftige gezinnen schenken. Elke dag levert een bakkerij 400 broden waarvan er 200 worden gedoneerd!
  • ABBA Honey: Honing een nieuwe vaardigheid en een extra bron van inkomsten voor de mensen in de vergeten dorpen in de bossen van Noord-Zambia. ABBA wil een intensief begeleidingsprogramma opzetten om de honingboeren op te leiden en te ondersteunen. Het is een project met een klein begin en het gaat moeizaam, maar met vertrouwen en hoop zien we binnenkort Zambiaanse woudhoning op de markt.
  • ABBA Relief: Bouwt duurzame oplossingen op lange termijn. Zoals voedseldistributie, educatieve en medische behoeften, en vele andere behoeften!

En tot slot heeft ABBA een project genaamd Qalisa Africa, het enige initiatief dat geen ABBA in zijn naam heeft. Dit initiatief richt zich op de ontwikkeling van ondernemerschap. Iets wat het WBF dicht aan het hart ligt. Het doel van Qalisa Africa is om toegang te bieden tot middelen. Zoals leningen, bedrijfsadvies en andere ondersteuning die aansluit bij hun ondernemersactiviteiten. Elk jaar kunnen er vijf mensen deelnemen. Momenteel is er een vrouw die drie meisjes in de gemeenschap leert hoe ze goedkope sieraden moeten maken. Want laten we eerlijk zijn, elk meisje wil er mooi uitzien! Wist je trouwens dat Qalisa opstarten betekent in het Zulu? Dat is een inheemse taal van Zuid-Afrika!

Ben je net zo onder de indruk als wij, bij White Bird Foundation, toen we dit allemaal hoorden? Dan kunt u ABBA ook steunen, dit kan door te bidden of te doneren. Het mooiste is dat de Stichting ABBA Embrace het allemaal doet tot eer van God! Dat is hun belangrijkste doel; Om voor mensen te zorgen en ze lief te hebben, zoals Hij deed!

PS: Wil je zien wat God doet door de ABBA Embrace Foundation? Volg ze dan op Facebook en/of Instagram.