In april 2023 begon de renovatie van het kinderdagverblijf bij Afokantan, een Nuts2 fabriek.

Het team van Afokantan heeft heel hard gewerkt om het kinderdagverblijf en de omgeving te transformeren. De dagopvang biedt dagelijks plaats aan ongeveer 40 kinderen.
Ze hebben de binnen- en buitenkant van het gebouw beschilderd met prachtige schilderijen. Schilderijen van de natuur, bomen, regenbogen, maar ook figuren zoals Minnie en Donald. We hebben de dagopvang ook uitgerust met tafels, stoelen en boxen voor de kleine kinderen.

Het buitenterrein rondom de dagopvang is ook omheind zodat de kinderen veilig buiten kunnen spelen en niet op het fabrieksterrein kunnen rondlopen. Ze hebben ook een buitenspeelplaats met een glijbaan en een schommel.

Kun je je de eerste keer op een schommel herinneren? De kinderen mochten voor het eerst schommelen! Dit moet een heel nieuw gevoel en ervaring zijn geweest voor deze kinderen 🙂

Ze hebben ook toiletten en douches gebouwd. Dit zal de hygiëne van de dagopvang en de fabriek verbeteren.

De dagopvang werd officieel heropend op 22 mei 2023 toen Ian Steyn, Operations Director van Afokantan het lint doorknipte voor het nieuwe toiletgebouw en Charles Kayembe (Managing Director) het lint doorknipte voor het gerenoveerde dagopvanggebouw.
Na afloop van de formaliteiten werden de kinderen verwend met snacks en een koud drankje.